Състезаващият се за Lotto–Soudal Томас де Хенд спечели осмия етап от

...
Състезаващият се за Lotto–Soudal Томас де Хенд спечели осмия етап от
Коментари Харесай

Белгиецът Де Хенд спечели осмия етап на Тура, Алафилип отново пое лидерството

Състезаващият се за " Lotto–Soudal "  Томас де Хенд завоюва осмия стадий от тазгодишното издание колоездачната Обиколка на Франция. Белгиецът измина 200-километровото разстояние от Макон до Сент Етиен с време 05:00:17 часа.
 Силен заключителен спринт донесе успеха на Дилан Грьоневеген в седмия стадий на Тура
Втори приключи Тибо Пино от тима на " Française des Jeux " с 6 секунди закъснение. Трети остана Жулиен Алафилип (Quick Step) и си върна " жълтата фланелка " на водач.

В генералното класиране французинът към този момент води с 23 секунди пред Чиконе, защото взе и 6 секунди бонификация за третото си място в днешния ден. Трети на 53 секунди зад него е Пино, следван от австралиеца Джордж Бенет от " LottoNL-Jumbo ", съотборниците в " INEOS " Герант Томас Еган Барнал са на малко повече от минута зад водача.



Иначе през днешния ден Де Хенд реализира епична победа в стадия, който бе и най-интересният от началото на Тура. Белгиецът бе отпред на колоната през цялото време и независимата офанзива, която бе подхванал, в последна сметка се отплати във втората му етапна победа в кариерата му.

Миналогодишният победител Томас падна 15 километра преди финала. Все отново британецът съумя да се възвърне бързо след близката среща с асфалта, което претърпя на един от завоите, и настигна главните си съперници, с цел да приключи също с групата на Чиконе.

Утре предстои деветият стадий от обиколката. По време на националния празник на Франция ще бъдат изминати 170,5 километра от Сент Етиен до Бриу с едно нанагорнище от първа категория и две от трета.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР